Тримати собак в спальні, на ліжку і на кухні небезпечно для здоров'я ,або щонайменше, негігієнічно. Собаки і інші домашні улюбленці можуть бути переносниками інфекцій, наприклад сальмонельозу. Про це заявив авторитет в даній області - доктор Фред Ландег, один з найбільш поважаних фахівців в Сполученому Королівстві, який нещодавно покинув пост Головного ветеринарного лікаря Британії, передає LaRepubblica.
Перш ніж залишити посаду, головний ветеринар британського уряду побажав направити попередження всім власникам домашніх тварин: чудово, що вони "домашні", але не забувайте, що вони ще і "тварини".
"Як ветеринарний лікар, - сказав на закінчення доктор, - я б не радив людям тримати собак в спальні". Дослідження, проведене за замовленням британського Департаменту із навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства, підтверджує правоту слів експерта, указуючи на "потенційну небезпеку для здоров'я людини" повсякденного спілкування з собаками.
Проте собаківники упевнені в абсурдності подібних заяв. Посилаючись на дослідження Усесвітньої організації охорони здоров'я, директор однієї з британських асоціацій заводчиків породистих собак Керолайн Кесько стверджує, що присутність поряд з людиною тварин приносить тільки користь їх власникам і не представляє ні для кого ніякої небезпеки.
"Існують безперечна користь від знаходження пліч-о-пліч з собаками, але той, хто живе разом з тваринами, природно, повинен дотримувати розумні гігієнічні вимоги. Необхідний збалансований підхід"- додала вона.