Як відомо, багато інструкторів не визнають в ролі ласощів для дресирування собак сухого корму, сухарики, а використання вареної ковбаси через якийсь час перестає працювати. Тому пропонуємо до вашої уваги простенький рецепт, який ви зможете часто використовувати, займаючись зі своїм улюбленцем дресируванням.
Спосіб приготування ласощів для собак: печінка миється, відварюється, ріжеться на шматочки, поміщається в духовку. При нарізуванні варто враховувати, що розміри при сушці в духовці практично не змінюються, отже, дрібнити не слід. Можна злегка підсолити. Ласощі виходять сухими, ароматними для собак і довго зберігаються. Святкові ласощі для собак
Щодня так готувати, мабуть, буде важкувато, а на день народження чи свята можна порадувати свого хвостатого друга. Можна приготувати своїм собакам на свято тортик. Тоненькі круглі млинці перекладаються різними лакомками: паштетиком, м’яском, крабовими паличками і усім, що ви знайдете в даний момент в холодильнику. Також не забудьте свічки на тортик поставити і ще надуйте кульки, прикрасьте приміщення і вашу собачку. Якщо є дружбани (собаки), то як пишуть західні психологи запросіть їх до свого вихованця в гості. Це ж його свято, а не ваше!
Ось найкращі рецепти смачних страв для собак. Сподіваємося на те, що вони стануть вам в нагоді.
Суп із фрикадельками "MON AMI"
Продукти:
1/4 склянки рубленої яловичини,
1/4 склянки індичого фаршу,
2 столові ложки вівсяних пластівців,
2 чайні ложки дрібно нарізаної зелені,
1 яйце,
1/4 склянки йогурту,
2 чайні ложки ріпчастої цибулі,
2 склянки води,
2 ложки просіяних пшеничних висівок.
Спосіб приготування: м'ясо і фарш перемішати з чайною ложкою цибулі, вівсяними пластівцями, чайною ложкою зелені і білком. Додати суху морську капусту (замість солі). Сформувати фрикадельки, обваляти їх у просіяних висівках.
Змішати йогурт, жовтки і висівки, що залишилися. У воду покласти цибулю, що залишилася, зелень, морську капусту. Довести до кипіння, додати вівсяні пластівці, прокип'ятити 5-8 хвилин. Опустити фрикадельки і кип'ятити 5 хвилин. В момент кипіння влити в суп попередньо приготовлену суміш, довести до кипіння і зняти з вогню. У готовий суп покласти шматочок вершкового масла завбільшки з лісовий горіх.
Тушковані яблука з фаршем "Сніданок самотнього холостяка"
Продукти:
1/2 склянки курячого фаршу,
1/2 цибулини,
1 середньої величини яблуко,
1 столова ложка сметани,
1-2 столові ложки масла,
1-2 чайні ложки зелені,
2 столові ложки висівок.
Спосіб приготування: дрібно нарізані цибуля і яблуко протушити у маслі на сковороді до готовності. Розім'яти вилкою і змішати з фаршем, висівками і сметаною. Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Посипати зеленню і морською капустою.
Риба запечена "Бременські музиканти"
Продукти:
1 сира риба середнього розміру,
1/4 склянки відвареного рису,
1 чайна ложка дрібно нарізаної ріпчастої цибулі,
1 столова ложка курячого фаршу,
1 столова ложка дрібно нарізаної зелені.
Спосіб приготування: рибу очистити, промити, обсушити. Приготувати однорідну масу з ріпчастої цибулі, рису, фаршу і зелені. Начинити нею рибу. Загорнути її у фольгу й запікати протягом 15-20 хвилин у добре розігрітій духовці.
Кренделики з печінкою "Собаче життя"
Продукти:
1 шматочок житнього хліба,
150 г яловичої або курячої печінки,
1 середня цибулина,
1/4 склянки молока,
1 білок,
2 столові ложки вівсяних пластівців,
4 столові ложки просіяних пшеничних висівок.
Спосіб приготування: хліб нарізати маленькими кубиками. Печінку пропустити через м'ясорубку разом із цибулею і вівсяними пластівцями. Змішати із хлібними кубиками, білком, молоком. Якщо фарш вийде рідкуватим - для густоти покласти висівок. Додати суху морську капусту. Сформувати із цієї маси кренделики і обваляти їх у просіяних висівках. Варити в киплячій воді протягом 5-10 хвилин. Остиглі кренделики можна полити сметаною.
Коржики "Товстопуз"
Рецепт для собак, які завзято не бажають поправлятися
Продукти:
0,3 л молока або вершків,
100 г манної крупи,
2 яйця,
4 столові ложки тертого сиру,
1 столова ложка вершкового масла.
Спосіб приготування: молоко скип'ятити з маслом, додати щепку морської капусти. Зварити густу манну кашу. Зняти з вогню і додати тертий сир, трохи остудивши, ввести збиті яйця. Дати каші охолонути. Сформувати з неї коржі, змазати вершковим маслом і запікати протягом 10 хвилин у добре розігрітій духовці.
Омлет з помідорами і солодким перцем "Бідний Робін"
Продукти:
1/2 частина солодкого перцю м'ясистого,
1/2 частина помідора,
1 чайна ложка зеленої цибулі,
1 столова ложка кукурудзяного масла,
2 яйця,
1/2 склянки вершків,
1 столова ложка вівсяних пластівців, перемелених в кавомолці.
Спосіб приготування: Збити яйце з вершками і вівсяними пластівцями. Дрібно порізати цибулю і злегка обсмажити на маслі. Половинку очищеного від насіння солодкого перцю дрібно порізати і з'єднати з цибулею, тушкувати протягом 15 хвилин. Додати дрібно порізаний помідор і тушкувати ще 10 хвилин. Посипати морською капустою. Залити збитою яєчною сумішшю. Тушкувати до готовності.
Рис по-італійськи "Собачий блюз"
Продукти:
1/3 склянки вареного рису,
1 маленька цибулина,
1 зубчик часнику,
1/3 склянки тертого будь-якого твердого сиру,
1 середній помідор,
2 чайні ложки маслинового масла,
1 чайна ложка зелені.
Спосіб приготування: Дрібно нарублена цибуля і часник злегка підрум'янити в маслі, додати нарізаний помідор і протушити протягом 10 хвилин. Додати тертий сир і розтопити його. Змішати з вареним рисом і зеленню і відразу ж зняти з вогню.
Тюфтелі з овочами "PET SHOW"
Продукти:
100 г рубленого серця,
100 г фаршу птиці,
50 г здрібнених мозгів,
1 невелика морква,
1 маленький буряк,
1 столова ложка панірувальних сухарів,
1 чайна ложка дрібно нарізаної цибулі,
1-2 столові ложки молока,
1 чайна ложка борошна.
Спосіб приготування: Вимити моркву і буряк, очистити, натерти на тертці. Змішати всі інгредієнти, сформувати тюфтельки і запікати протягом 5-10 хвилин у духовці.
Біфштекс з м'яса і з нирками "Собача робота"
Продукти:
50 г яловичини,
50 г телятини,
50 г нирок,
100 г капусти,
1 білок,
4 ложки гречаної каші,
2-3 столові ложки молока,
2-3 столові ложки висівок,
1/2 чайної ложки кісткового борошна.
Спосіб приготування: М'ясо, нирки і гречану кашу пропустити через м'ясорубку. Додати білок, молоко і дрібно нарізану капусту, щіпку сухої морської капусти і кісткове борошно. Сформувати невеликі кульки і на кілька хвилин поставити в розігріту духовку.
Нирки, тушковані в молоці "Піф"
Продукти:
150 г нирок,
100 г молока,
10 г вершкового масла,
3 столові ложки вівсяних пластівців,
1 столова ложка тертої моркви.
Cпосіб приготування: Нирки вимочувати протягом декількох годин, нарізати, залити молоком і поставити тушкуватися. За десять хвилин до закінчення покласти терту моркву і щіпку морської капусти. Зняти з вогню і додати вершкове масло та вівсяні пластівці. Перед подачею злегка розім'яти вилкою.
Крокети з сиром "Собача радість"
Продукти:
1/2 склянки тертого сиру,
1 яйце,
1 столова ложка кукурудзяного масла,
1/2 столової ложки борошна грубого помолу,
1/2 склянки молока,
1/4 склянки вершків,
1 жовток,
2 столові ложки мелених вівсяних пластівців.
Спосіб приготування: Борошно обсмажити на маслі так,щоб воно пожовкло, і при постійному помішуванні влити молоко,змішане з вершками. Варити кілька хвилин. Зняти з вогню й додати тертий сир, яйце, збитий жовток, знову поставити на вогонь і сильно збити. Після того, як маса закипить, зняти з вогню і викласти у вогнетривку мисочку. Посипати пластівцями і поставити в духовку на кілька хвилин.
Сирники для цуценят
Продукти:
100 г сиру,
1 чайна ложка вершкового масла,
1 жовток,
70 г мелених вівсяних пластівців.
Спосіб приготування: Розтерти сир з маслом і яйцем, змішати з меленими вівсяними пластівцями. Сформувати з цієї маси невеликі кульки. Можна перемішану суміш поставити на водяну баню на 10-15 хвилин.
Куряча печінка "Гав-Гав"
Продукти:
100 г курячої печінки,
1 маленька цибулина,
1/2 банана,
2 столові ложки тертої моркви,
1 чайна ложка рослинного масла,
1 столова ложка вершків,
2 столові ложки вівсяних пластівців.
Спосіб приготування: Дрібно порізати цибулю, змішати з тертою морквою, злегка потушкувати в маслі, додати дрібно нарізаний банан, додати вершки, довести до кипіння, додати дрібно нарізану печінку, перемішати і відразу ж зняти з вогню. Додати вівсяні пластівці.
Блюдо із плавленого сиру "Собачий вальс"
Продукти:
50 г плавленого сиру,
1/2 чайної ложки рослинного масла,
1/4 склянки молока,
1 столова ложка 10%-них вершків,
каплю лимонного соку,
3 столові ложки вівсяних пластівців,
дрібно нарізаний лист салату.
Cпосіб приготування: Плавлений сирок нарізати або натерти на тертці. Здрібнений сир, рослинне масло, молоко і вершки змішати, добре розтерти, щоб вийшла однорідна маса. Суміш розігріти на водяній бані, додати в масу, помішуючи лимонний сік і подрібнений салат. Цим соусом залити вівсяні пластівці, дати постояти 15-20 хвилин.
Гарного апетиту та смачного Вашим улюбленцям!